Šaláty
Kapustový šalát s tekvicovým olejom
posekaná kapusta
zelené jablká
mrkva
cibuľa
sójové klíčky
morská soľ
petržlenová vňať korenie tekvicový olej Verival
Jablká a mrkvu postrúhajte na jemné pásiky, cibuľu na kolieska, pridajte sójové klíčky a zmiešajte s posekanou kapustou. Zálievku pripravte z tekvicového oleja, cukru, soli a čierneho korenia. Pridajte do šalátu a jemne premiešajte. Posypte petržlenovou vňaťou, nechajte 10 minút postáť, opäť premiešajte a môžete servírovať.
Stredomorský šalát s pikantnými krutónmi a slaninou
SPAK Caesar dressing
listový šalát
cesnak
starší chlieb
drvené čierne korenie
soľ
olivový olej Borges
kvalitnú slaninu
parmezán
citrónovú šťavu Rauch
Na panvici orestujte na lyžici oleja plátky cesnaku spolu s kockami chleba a odložte. Slaninu nakrájajte na kúsky a tiež chvíľku orestujte. Šalát operte, natrhajte na kúsky a preložte do misky. Vychladnuté krutóny s cesnakom a slaninou premiešajte so šalátom a lyžícou oleja. Vmiešajte dressing a podľa chuti šalát prisoľte, okoreňte a ochuťte citrónovou šťavou. Hotový šalát posypte hoblinkami parmezánu.