Hlavné jedlá 

Sviatočné zemiaky 

zemiaky 
petržlen 
červená cibuľa 
cesnak 
ochucovadlo Podravka light 
worcesterová omáčka Heinz 
olivový olej Borges 
Activia biela 
vajce 
syr fetaki 
červené víno Taillan Merlot 
soľ 
čierne korenie 

Do jogurtu zamiešame celé vajíčko, pridáme worcesterovú omáčku, ochucovadlo, petržlen, prípadne iné bylinky, napr. rozmarín, tymián, bazalku alebo pažítku, plátky cesnaku, osolíme, okoreníme a zamiešame s olivovým olejom a červeným vínom. Do zmesi jemne zamiešame surové nastrúhané zemiaky, ozdobíme červenou cibuľkou, väčšími kúskami syra fetaki a dáme zapiecť. Pri teplote 195 °C je voňavá zemiaková pochúťka hotová za približne 40 minút.
Tip: Nízkotučný jogurt a pár lyžíc olivového oleja plne nahradí smotanu, maslo, klobásku či iné skryté a zbytočné tuky. Výraznú chuť dodá jedlu cesnak a bylinky. Ak chcete zemiaky napríklad nazeleno, pridajte rozmixovanú brokolicu.