Hlavné jedlá
Sviatočné zemiaky
zemiaky
petržlen
červená cibuľa
cesnak
ochucovadlo Podravka light
worcesterová omáčka Heinz
olivový olej Borges
Activia biela
vajce
syr fetaki
červené víno Taillan Merlot
soľ
čierne korenie
Do jogurtu zamiešame celé vajíčko, pridáme worcesterovú omáčku, ochucovadlo, petržlen, prípadne iné bylinky, napr. rozmarín, tymián, bazalku alebo pažítku, plátky cesnaku, osolíme, okoreníme a zamiešame s olivovým olejom a červeným vínom. Do zmesi jemne zamiešame surové nastrúhané zemiaky, ozdobíme červenou cibuľkou, väčšími kúskami syra fetaki a dáme zapiecť. Pri teplote 195 °C je voňavá zemiaková pochúťka hotová za približne 40 minút.
Tip: Nízkotučný jogurt a pár lyžíc olivového oleja plne nahradí smotanu, maslo, klobásku či iné skryté a zbytočné tuky. Výraznú chuť dodá jedlu cesnak a bylinky. Ak chcete zemiaky napríklad nazeleno, pridajte rozmixovanú brokolicu.